Formació

Tots els museus del Circuit ofereixen cursos i tallers per a la formació de professionals en patrimoni tèxtil i de tècniques artesanes vinculades al patrimoni que gestionen.

Tallers artesans : El Museu de l’Estampació de Premià de Mar ha endegat un programa anual de tallers, Colorants naturals i tèxtils, a càrrec d'Anna Homs, on es treballa amb tècniques artesanes d'estampació, tintura i tèxtil. Aquests cursos de caràcter especialitzat es realitzen amb mestres del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya. El Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar ofereix anualment cursos de punta, al mes de juliol. Són cursos setmanals de tècniques elaborades: ret fi, punta de Barcelona, punta contemporània.

Cursos de formació: El Centre de Documentació i Museu Tèxtil ofereix anualment diversos cursos (presencials i on line) d’entre 10 i 45 hores, en diferents horaris, destinats a llicenciats, professionals, estudiants i estudiosos del patrimoni cultural, tècnics de museus, estilistes, decoradors, antiquaris, dissenyadors d’espectacles, empreses especialitzades en muntatge d’exposicions, etc. El programa reuneix els millors experts amb l’objectiu que la seva experiència i coneixements constitueixin la base per a formar uns professionals de la conservació i restauració tèxtil adequats a les necessitats i tecnologies d’avui.

Comparteix