Fons consultable

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil i el Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar ofereixen als investigadors, dissenyadors, estudiosos i qualsevol persona interessada en el patrimoni tèxtil la possibilitat de consultar el patrimoni que conserven.

Des de la secció Textilteca online del web del CDMT es pot accedir a més de 21.000 objectes. Cada document consta d’una o més imatges, amb informació tècnica, cronològica i estilística. La base de dades conté mostres tèxtils, indumentària, complements, dissenys originals i teixits per a la llar, i s’actualitza constantment.

El Museu d’Arenys de Mar ofereix una part de la seva col•lecció en el seu web. Les peces del Museu Marès de la Punta es poden consultar segons les següents tipologies: indumentària, complements, mostraris i dissenys, altres, indumentària religiosa, i roba de la llar. Cada peça està documentada i disposa d’una fotografia de l’objecte.

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil i el Museu d’Arenys de Mar han elaborat un web sobre mostraris industrials: Documentació i difusió del fons industrial de Catalunya, conservats en els dos museus. Aquest web, presentat en forma de fitxes ofereix àmplia informació sobre els mostraris estudiats i les empreses fabricants.

El Centre de Documentació i Museu Tèxil participa també en dos projectes europeus que comparteixen la voluntat de posar el patrimoni tèxtil a disposició dels usuaris a través de la xarxa: Eurotex-id, i Texmedin.

Comparteix