Conferència inaugural del curs de l’Associació Catalana de Puntaires

El passat divendres 5 d’octubre, l’Associació Catalana de Puntaires va inaugurar el curs convidant a la conservadora del Museu Tèxtil, Mercè López, a realitzar una conferència sota el títol “Complements de moda: detalls imprescindibles”. Aquest esdeveniment va tenir lloc a la sala d’actes del Centre Excursionista de Catalunya i durant el mateix, les persones assistents van conèixer diversos aspectes sobre els complements d’indumentària.

Comparteix

DOCUMENTS SINGULARS DE LA BIBLIOTECA. Descobreix-los! Maquinària tèxtil: catàlegs de constructors

La darrera lectura de l’any al nostre Club de lectura Fil per randa és Norte y sur, novel·la escrita i ambientada a l’Anglaterra del segle XIX, en plena Revolució industrial, on la indústria tèxtil va experimentar una renovació i transformació en els processos de producció amb la introducció de les màquines, cada cop més perfeccionades amb els avenços del moment.

Comparteix

Jornades “Arte y producción textil en el Mediterráneo medieval”

Entre els dies 25 i 27 de setembre s’han realitzat al Museo del Traje de Madrid les jornades “Arte y producción textil en el Mediterráneo medieval” organitzades sota l’auspici del projecte “Las manufacturas textiles andalusíes: caracterización y estudio preliminar,” del qual el CDMT n’és membre participant.

Comparteix

Disponible el número 38 de la revista Datatèxtil

Ja està disponible el núm. 38 de la revista Datatèxtil que es pot descarregar des de l’apartat “Llibreria” de la web del Museu.

Comparteix

Celebración del Día Internacional de las mujeres en el CDMT (8 de marzo)

El CDMT acoge ese día un conjunto de actividades organizadas como Aprendizaje y Servicio (ApS) por parte de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona y como extensión de la exposición Genealogies. Identitats tèxtils. El alumnado y el profesorado participará en la siguiente programación abierta a todos los públicos:

Comparteix

Tratamiento de conservación-restauración preventiva de la Bandera de la Unión Catalanista

Durante el mes de enero y febrero en el taller de restauración del CDMT se ha llevado a cabo una intervención parcial de la bandera de la Unió Catalanista procedente del Museu de Montserrat.

Comparteix

Jornada “Els temps de la seda” al Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias “González Martí” de València.

El Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias “González Martí” presenta, desde el pasado 24 de noviembre, la exposición Els temps de la seda, donde se exhiben más de cien piezas textiles de seda producidas en toda Europa, entre finales del siglo XVII y principios del XIX. Entre ellas hay un terciopelo prestado por el CDMT Nº.Reg. 2544, una pieza única en el país producida por la Real Fábrica de Antonio de Arias el año 1740.

Comparteix

Conferencia: El col·leccionisme tèxtil a Catalunya: les col·leccions del Museu Tèxtil de Terrassa.

El Museu de Terrassa organiza, desde el 7 de febrero, el ciclo de conferencias Memòria del col·leccionisme artístic terrassenc, en el cual diversos especialistas analizan la figura de diferentes coleccionistas y colecciones que forman parte de la historia del patrimonio artístico de la ciudad.

Comparteix