Viu la Nit al CDMT!

La gran festa anual dels museus
19 Mayo 2018
de les 19h a les 24h
Entrada: 
Gratuïta
Lloc: 
Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Activitat familiar

La Nit dels Museus enguany té lloc el dissabte 19 de maig i és una prolongació del Dia Internacional dels Museus (DIM) que es celebra el 18 de maig. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977 amb el propòsit de recordar als ciutadans el destacat paper dels museus en el desenvolupament de les societats. El tema proposat per a aquest any ha estat: “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”.

En aquesta línia hem posat fil a l’agulla per incorporar al nostre públic habitual, un públic jove que descobreixi el CDMT com un espai d’oci a més de cultural i social. Aquestes són les activitats que us proposem doncs per a la Nit dels Museus 2018, a partir de les 19.00 hores i fins a la mitjanit.

Portes obertes. Possibilitat de visitar lliurement les sales d’exposició en horari inusual: de tarda, vespre i nit. Busqueu la Joia del Museu 2018: una peça d’indumentària d’un dissenyador terrassenc, Josep Trullàs, que va trencar esquemes fa gairebé cinc dècades.
Participació d’sketchers. Hi serà present un grup de dibuixants urbans que retraten en directe tot el que passa al seu voltant, captant l’ambient que s’hi respira i mostrant-lo al món des d’una obra personal i diversa.
Joves promeses del disseny i la moda. Són estudiants de diverses escoles: ESDAP Llotja, Escola Massana, Institut Català de la Moda i Escola de Disseny LCI Barcelona. Realitzaran durant la Nit el seu procés creatiu i el compartiran amb el públic assistent. Prendran com a font d’inspiració vestits originals de vàries èpoques que estaran muntats a sobre de maniquins i visibles per a l’ocasió.
Visita comentada al Taller de restauració tèxtil. Un clàssic que no pot faltar per aquells que vulguin conèixer les tècniques i els processos que es fan servir per aturar el temps en els objectes tèxtils. Comentada per Elisabet Cerdà, restauradora del CDMT.
Actuació del grup musical Thë Tremens. Són alumnes joves de l’Aula de Música de Terrassa i venen disposades a donar-ho tot i fer passar una bona nit a tothom que vulgui gaudir de la seva música en directe, plena de temes actuals i històrics.

Més informació dels horaris i altres detalls de les activitats a la nostra agenda, a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.

Comparteix