Maig 2011

Tractament de Conservació Preventiva d'indumentaria Ansotana (Valle de Ansó)

Des del Museo del Traje de Ansó ens han encomenat les feines d'etiquetatge i neteja d'una colecció d'indumentària i complements.

Comparteix

¿Es possible innovar en el sector de la punta de coixí?

TEIXIDORS Y RANDES portem dos anys treballant en un projecte que ens agradaria compartir amb las professores y mestres puntaires.

Comparteix

"Colorants naturals i tèxtils"

27 de maig El color vermell, un color molt especial.
Tintura de les teles preparades amb el color vermell de la Rubia Tinctoria.

3 de juny Una manera molt senzilla d’estampar.
Estampació amb els colors de la terra, els ocres.

Comparteix

LA FABRICANTA

L’artista visual i d’escena Mariaelena Roqué ha creat una nova instal•lació per al museu. LA FABRICANTA, el nou personatge que dona la benvinguda a l’exposició permanent del Museu de l’Estampació de Premià de Mar.
El treball de Mariaelena Roqué gira sempre entorn del món escènic, amb l’objectiu de potenciar els valors i els símbols dels personatges. En aquest cas s’ha triat la dona com eix central i ple de significats, al voltant del qual gira l’activitat de l’estampació. Es tracta d’una dona, productora d’idees i d’objectes, emprenedora i empresària, a la imatge de la protagonista de la novel•la La Fabricanta de Dolors Monserdà.

See video
Comparteix

DESPULLES IL•LUMINADES

Museu de l’Estampació de Premià de Mar
Exposició temporal de l'1 de juliol de 2011 – 31 de desembre de 2012

L’artista multidisciplinar Mariaelena Roqué ens brinda l’oportunitat d’admirar, en una gran mostra retrospectiva, la seva obra escènica, poètica i visual. El Museu acull en residència una sèrie d’obres en gran part produïdes al voltant d’òperes de la Companyia Carles Santos, arribades del PQ Scenofest de Praga, del Centre National du Costume d'Escène de Moulins, del Musée des Tissus et des Arts Décoratifs de Lyon i d’altres centres d’art contemporani. S'hi exposen també escultures, instal•lacions concebudes expressament per al Museu de l'Estampació i una col•lecció de peces inèdites.

Comparteix

LA JOIA DEL MUSEU / Mocador estampat commemoratiu de finals del segle XVIII

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar, es complau de posar a la disposició de la ciutadania una peça única de la col•lecció de l’Erasme de Gònima, un mocador estampat commemoratiu de finals del segle XVIII, de 81 x 81,3 cm..

Comparteix

Visita de tècnics de la Biblioteca de Catalunya al CDMT

El dijous dia 4 vam rebre la visita de 10 tècnics (2 restauradors, 5 enquadernadors i 3 bibliotecaris) de la Biblioteca de Catalunya.

Comparteix

Passejada informativa: plantes tintòries a Sant Mateu – Serra de Marina

Descobrim les plantes que porten tanins i tenen propietats tintòries que creixen al nostre territori. Podrem identificar la ginesta tintòria, la roseta, l’herba de Sant Joan, la camamilla, etc.......

Comparteix

MOSTRARIS LYON-BARCELONA / FUNDACIÓ CRIT

L’any 1994 la senyora Margarita Garreta i Oliva va donar a la Fundació CRIT tota una col•lecció d’objectes procedents de la fàbrica d’estampació tèxtil Lyon Barcelona S.A., la qual es trobava ubicada a Premià de Mar, esmentada col•lecció està formada per 18 carpetes plenes d’estampes, 17 mostraris d’estampes i 12 dossiers amb fitxes tècniques. Aquests objectes ara es troben el Museu de l’Estampació de Premià de Mar des del mes de març de l’any passat, això ha estat gràcies a què la Fundació CRIT va fer una dació dels objectes a la Generalitat de Catalunya, passant a ser aquest béns d’interès públic, i, finalment, la Generalitat de Catalunya efectuà un dipòsit de tota la col•lecció al museu.

Comparteix