Genealogies. Identitats tèxtils

Exposició
28 Gener 2018 - 25 Març 2018
Lloc: 
Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Exposició temporal

La mostra està formada per un conjunt d’obres que parteixen de la matèria tèxtil per fer arribar visions plurals sobre les relacions de gènere a la nostra societat.

Aquest tèxtil, que es confereix a l’entrellaçar fils independents, s’ubica en l’àmbit domèstic i l’engendra un sector femení durant molts segles; només des d’algunes dècades ençà s’inclou com a matèria partícip i reivindicada en l’art. Aquest canvi es produeix críticament amb la flongesa d’una roba que no encaixa amb els materials rígids ni amb els cànons tradicionals que aquest art havia establert fins aleshores; la seva aparició en una sala expositiva qüestiona, així, les bases dels seus estàndards històrics.

Sense exaltar la seducció pel material, el punt de partida de la proposta es centra en el tèxtil com a recurs per posar en comú enfocaments antagònics sobre les necessitats de reconèixer identitats que es troben als marges d’un camí social comú; per treure a la llum aquestes presències implícites o bé per esquerdar les jerarquies ja assentades sobre el gènere o la sexualitat.

En totes les seves possibilitats apareixerà, el tèxtil, ajustat o amorf, fràgil o robust, tensat o tan alliberat com ho són els plantejaments conceptuals i artístics amb els quals s’enfilen les obres d’aquesta exposició.

Comparteix